Een Travellerspoint blog

Donderdag 15 december

Whirnaki Rainforest

semi-overcast 20 °C

Met de bus van Rotorua naar Whirinaki Rainforest. Onder leiding van 2 Maoris een hike van 10 km gedaan door het regenwoud heen en terug langs beide rivieroevers. Zoals te verwachten is het verschil met de andere regenwouden die we in het verleden gezien hebben groot: geen vierpotige wilde dieren, geen slangen, heel veel varens. Onze gidsen vertelden uitvoerig over de geschiedenis van hun volk. Boeiend maar of het allemaal wetenschappelijk onderbouwd is betwijfel ik. Zo beweren zij met heel veel stelligheid dat duizenden jaren geleden hun volk bestond uit supermensen met lengtes van 3 meter ???
Vervolgens genoten van thermische baden (36 °C en 40 °C) in Taupo.
Compleet uitgeteld bracht de bus ons naar onze volgende slaapplaats in het Tangariro National Park. Hier geen Internet maar wel een comfortabel appartementje met verwarming waar we blij mee zijn want het is hier bitter koud, ijzige wind (ik schat 10 °C)
Als het weer tegen morgen ochtend niet verbeterd gaat de geplande tocht van 20 km door dit ongelooflijk vulkaanlandschap niet door. Dat zou een serieuze domper zijn want dit moet voor ons het hoogtepunt van deze vakantie worden. In dit vulkanisch gebied werden opnames van de Hobbit films gemaakt.

Geplaatst door Jan Van Acker 17:43 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland Tagged whirinaki

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint