Een Travellerspoint blog

Dag 1 Amsterdam - Olbia - Bosa Marina

Zaterdag 07/05/2016

sunny 18 °C

Deze keer met onze eigen auto naar Schiphol gereden waar we onze auto samen met de sleutels afgegeven hebben aan de balie van de kort parkeer garage “Holiday Vallet” €70 voor een week, heel comfortabel. Het weer in Belgie en Nederland is schitteren, 20 °C, blauwe hemel.

De moed zonk ons in de schoenen toen we de driehonderd meter lange rij mensen zagen aan schuiven aan de incheck balie in Schiphol. De aanslag in Zaventem op 22 april heeft dus ook hier strengere controles voor gevolg. Een half uur later wist men ons te vertellen dat de oorzaak elders lag: defect aan de bagagetransportbanden. Kortom, rond 13h aangekomen aan de instap gate, net optijd (13h05)
Mooie vlucht over Eindhoven, Luxemburg, Nancy Mets, meer van Genève (met zicht op de Alpen) Nice Corsica. Rond 15h30 geland in Olbia. Bewolkt, regen.
We zijn met 14 reizigers het merendeel Nederlanders.
Per bus steken we het eiland over naar het Westen 2u in de bus.

Grijs regenachtig weer onderweg. Rond 18:20 Aangekomen in ons hotelletje in Bosa. Bosa ziet er een gezellig kleurrijk stadje uit (ten minste als de zon zou schijnen). Om 19u zullen we kennis maken met onze gids "Tamara" die het programma van de volgende dagen zal voorstellen.

Breefing : morgen een nogal uitdagende fietsrit (800 hm !) Het zware gedeelte kunnen we, indien gewenst, aan ons laten voorbijgaan.

20:00h Met de ganse groep gaan eten, uitstekende Italiaanse kost. Leuk gezelschap. In totaal zijn we met vier, bij uitstek Bourgondische Belgen die zich deze avond, niet tegenstaande het nuttigen van toch wel een aanzienlijke hoeveelheid witte en rode Italiaanse wijn, stellig besloten om morgen de volledige rit uit te rijden. Hopelijk valt het weer wat beter mee.

ons volledig reisplan:
1 Amsterdam - Olbia - Bosa Marina
2 Bosa Marina; Vilanova Monteleone - Alghero
3 Bosa Marina; Temovallei en Malvasia-wijngaard
4 Bosa Marina - Nuoro - Orosei
5 Orosei
6 Orosei; Bidderosa Natural Reserve
7 Orosei; Genna Silana Pass
8 Orosei - Olbia - Amsterdam

Het is nu 23:20 bedtijd, benieuwd wat de dag van morgen brengen zal, zowel op het gebied van weersomstandigheden als op sportief gebied.

Geplaatst door Jan Van Acker 9:32 Gearchiveerd in België

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint